EMAIL Udskriv

Turkalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Vejle-Juelsminde
Dato:
27.04.2018 - 29.04.2018
Hvor:
Jylland -
Kategori:
Telttur

Beskrivelse

Vejle-Juelsminde – St. Bededagsferietur langs nordsiden af Vejle Fjord

Sidste pinse foretog jeg sammen med en enkelt følgesvend turen fra Vejle over Juelsminde til Snaptun. Jeg vil lave en tur på den del af strækningen, der går fra Vejle til Juelsminde, som jeg finder mest spændende.

Det er en rigtig smuk og meget varieret tur med meget skov, men også lidt åbne marker og græsningsarealer ind imellem langs den betagende fjord - samt store, flotte bakker i et ofte ret isoleret terræn.

Det skal dog påpeges, at der ikke er en afmærket vandrerute på strækningen – og heller ikke altid en vej at følge – det giver en tilpas udfordrende vandring med svære steder hist og her. BL.a. er der et sted, hvor en å skal vades i udløbet. Andre steder ligger der mange væltede træer på stranden, som gør passagen svær, lige som der forekommer sumpede steder m.m.. Stranden kan følges på visse strækninger, dog lidt afhængigt af tidevandet – så ofte må man stige højt op i bakkerne. Turen er gennemgående ret kuperet.

Kort sagt er turen så tilpas ukultiveret, at der er noget ved det, hvis man kan lide, at det smager lidt vildt!

Turen bliver dog fordelt over 3 dagsetaper af forholdsvis begrænset længde! Der bliver altså formentlig god tid til at nyde noget lejrbålshygge i de smukke omgivelser!

Vi starter turen ved Bredballe Kirke i udkanten af Vejle by. Fredagsetapen slutter ved shelterplads på et isoleret og smukt sted ud til fjorden i Ullerup Skov efter ca. 15 km og et å-vad! Lørdagsetapen slutter ved en af pladserne i Staksrode Skov efter endnu ca. 16 kuperede og varierede km. Disse pladser ligger også smukt med udsyn fra høje skrænter.  Søndagsetapen fortsætter til Juelsminde, hvortil der er yderligere ca. 13 km.
(Distancerne er målt ved tracking på Viewranger).

Der skal bæres drikkevand til begge lejrpladser! Ved første lejrplads tanker vi op nogle km før pladsen. Ved sidste lejrplads, tager vi en lille ekstra udflugt efter vand, når vi har slået lejr.

Få en forsmag på turen ved at besøge min side: http://jensesvandringer.dk/ture-i-danmark/vejle-juelsminde-snaptun.html, hvor der også er et fotoalbum.

Offentlig transport: Bybus 1 (evt. 4) fra Vejle Banegård til Bredballe Kirke samt bus 205 (Juelsminde-Vejle) eller bus 104 (Juelsminde-Horsens) jvf. rejseplanen.dk.

Mødested og -tid: Bredballe Kirke, fredag d. 27. april (St. Bededag) kl. 11.00

Pris: Egen forplejning samt rejseudgifter.

Medbring: Alt nødvendigt til en telttur. Sheltere forefindes; men beregn telt!

Tilmelding og oplysninger: Se Rygsækken nr. 6 2017

 

 

 

 

Sted

Område:
Jylland