Natur og Fjeld

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Turkalender Detaljer - Lyngtur i ulveland, hederne ved Hjøllund/Ejstrupholm

EMAIL Udskriv

Turkalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Lyngtur i ulveland, hederne ved Hjøllund/Ejstrupholm
Dato:
24.08.2018 - 26.08.2018
Hvor:
Jylland -
Kategori:
Telttur

Beskrivelse

Lyngtur i Ulveland i lyngens blomstringstid – ny variation

Denne gang vender vi turen omkring i forhold til tidligere ture, jeg har lavet i samme område.

På turen går vi gennem nogle af de store midtjyske hede- og plantageområder, hvor ulven har været set gentagne gange. Der er også meget kronvildt i området. Tidspunktet er lyngens blomstringstid, hvor de store heder gløder i lyngens farver. Vi vandrer gennem et stort øde område, hvor vi nok ikke møder mange.


Fredag eftermiddag/aften: Vi starter i Ejstrupholm fredag (ved Ejstrupholmhallen) kl. 16.30. Vi vandrer herefter nord om Ejstrup Sø og videre ad små mark- og skovveje til et lille landsted ved Hygild. Her er vi blevet tilbudt overnatning af Agnethe og Katrine, der har et lille shelter på deres grund. Der er plads til 4 voksne i shelteret. Resten må sove i telte, Der er kun plads til énmandstelte, bebuder de! Fredagsetapen bliver på ca. 7½ km.

Lørdag går vi mod vest til heden Mellem Harrild og over Carstenschjoldshøj, derefter lidt langs Holtum Å og forbi Harrild Hede Naturcenter, hvor vi ikke slår lejr denne gang, men beser udstillingen lidt, inden vi fortsætter op over den storslåede Harrild Hede og senere gennem den store og meget lysåbne Nørlund Plantage, hvis halve areal dog stort set består af åbne hedestrækninger inden for plantagen. Vi går gennem et meget øde og varieret landskab denne dag, og holder denne gang nok en vestlig rute gennem plantagen. Efter at have tappet drikkevand af en af de små hedesøer (og evt. UV-renset vandet), slår vi lejr på den lille lejrplads, beliggende et isoleret sted i plantagen ved Nørlund Bjerg. Dagsetape: Ca. 16-20 km, afhængigt af rutevalg gennem plantagen og hederne.

Søndag går vi ud af plantagen og først ad grusvej gennem et lille stykke landbrugsland, før vi kommer ind i den næste store plantage, Gludsted Plantage, i hvilken vi starter med at besøge det udsøgte højdepunkt, Isen Bjerg, der ligger på en hede i et hjørne af plantagen. Vi fortsætter gennem den store plantage til Hjøllund ved hovedvej A13, hvor turen slutter. Dagens etape vil nok blive på ca. 12-13 km.

 

Terrænet på turen: Vi kommer stort set ikke på asfalt. Terrænet er gennemgående ret fladt, og vi vandrer mest ad mark-, hede og skovveje samt på små stier i terrænet. Der kan være sandet enkelte steder, mens der andre steder er høj vegetation, som knæene må løftes højt igennem.

Få en forsmag på turen gennem denne beskrivelse og se fotoalbum (http://jensesvandringer.dk/ture-i-danmark/ulveland.html).

Overnatning: Telt. (Vi overnatter på 2 overnatningspladser med en dagsvandring imellem dem). Mulighed for shelter til nogle af os på første plads.

Mødested og tid: Ved Ejstrupholmhallen, Vestergade 38 B 7361 Ejstrupholm. Fredag kl. 16.30

Slutsted: Ved købmand, p-plads og busstup for bus 926X i Hjøllund, beliggende ved hovedvej A13.

Offentlig transport: Bus 116 (Nr. Snede-Ikast) til Ejstrupholm og bus 926X (ekspresbus Vejle-Viborg) fra Hjøllund. Søg samlet rejseplan på www.rejseplanen.dk.

Tilmelding til: Se Rygsækken nr. 4 2018

 

Sted

Område:
Jylland

PB290051.JPG

Næste ture