Natur og Fjeld

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Turkalender Detaljer - Generalforsamling: Saltbæk Vig hytten ved Kalundborg

EMAIL Udskriv

Turkalender

Arrangementoplysninger 

Generalforsamling: Saltbæk Vig hytten ved Kalundborg
Arrangement:
Generalforsamling: Saltbæk Vig hytten ved Kalundborg
Dato:
01.03.2018 - 04.03.2018
Hvor:
Sjælland -
Kategori:
Hyttetur

Beskrivelse

Generalforsamlingstur 1. - 4. marts 2018

Forlænget weekend hyttetur til Saltbæk Vig hytten ved Kalundborg

Røsnæs    &    Nekselø    &     Asnæs

Denne gang bliver mødestedet Saltbæk Vig hytten. Hytten er Esbern Snare spejdergruppens grønne/bæredygtige hytte fra 2010 med finsk masseovn, brændekomfur og træ over alt – både indvendig og udvendigt. Hytten er udformet som et gigantisk kompas. Virkelig en værdig ramme for en generalforsamlingsweekend hos Natur & Fjeld. De lidt ældre NF(A) kan sikkert godt huske, da vi næsten var med til at indvie hytten. Det var en stor oplevelse og jeg husker også, vi gav hinanden håndslag på at komme igen.

Generalforsamling i Saltbækhytten bliver afholdt lørdag aften, se dagsorden andet steds i bladet.

Det bliver naturligvis også muligt sammen med Natur og Fjeld-vennerne at opleve den vinter/spæde vår i dette vestsjællandske morænelandskab på gode vandreture både fredag, lørdag og søndag. Bestyrelsen har nemlig i lighed med tidligere valgt at udvide denne hyttetur sådan, at der allerede er mulighed for at ankomme torsdag aften. Der er bare så mange spændende turmuligheder i nærheden af hytten, at vi simpelthen er nødt til at tilbyde vore medlemmer en ekstra dag med ture.

Weekenden i forbindelse med generalforsamlingen plejer altid at være populær hos medlemmerne, specielt er det en god ”begynder” tur for nye og nyere medlemmer, da vi ligger på en fast ”lejrplads” med civiliserede forhold, sådan at du ikke evt. behøver at anskaffe telt og andet specielt udstyr. Du får også mulighed for at lære andre medlemmer af foreningen at kende, samt få lejlighed til at snakke udstyr med en af foreningens mange erfarne fjeldfolk, inden du "kaster" dig ud i et uoverskueligt, stort og frem for alt dyrt marked for fjeldudstyr (NB: De fleste udstyrsforretninger giver i øvrigt 20% rabat for medlemmer af NF).

Forbered jer endvidere på årets fotokonkurrence. Billederne skal være Natur og Fjeld - relaterede, og der bliver tildelt 5 minutter til hver præsentation. Som altid vil der blive nedsat et fremkommeligt dommerpanel og der vil være præmier til de 3 bedste fremvisninger.

Vi håber at blive mange til denne generalforsamlingsweekend da turene ikke er krævende men i stedet med masser af naturoplevelser. Turene kan tillige tilpasses den enkeltes formåen og hensynet til at vi også skal hjem og lave aftensmad. Følgende ture vil blive guidede i løbet af weekenden efter behov:

Fredag: Den lille Rundtur på Røsnæs ca. 8 km.

Med en lille afstikker til Saltbæk Vig kører vi bil ud til Røsnæsgården. Her fra går der en markeret sti rundt til de mange seværdigheder yderst på Røsnæs, se http://naturstyrelsen.dk/media/136114/kort-digital-guide-web-rosnaes-detail.pdf

Fredag: Den store Rundtur på Røsnæs ca. 15 km.

Med en lille afstikker til Saltbæk Vig kører vi bil ud til Ulstrup Kirke. Her fra går vi syd på til stranden og videre vestpå langs Slettenshage og Hellesklint, for til sidst at ende ud ved Bavnebjerg og spidsen med fyret. Se billedet taget fra fyret med udsigt tilbage mod Røsnæs.fter at have ”pjanket” lidt rundt omkring den kratbevoksede og ufremkommelig ”spids” eller måske bare spist frokost, er det tid at begynde turen tilbage gennem Røsnæsgården og så en nordøstlig afstikker op til Åstrup Banke inden vi ad egnede markveje langs gamle gårde, finder en rute tilbage til Ulstrup Kirke.

Lørdag: Rundtur på Nekselø, ca. 8 km med mulighed for afstikker til Vesterlyng

Vi kører i bil til Havneby og tager morgenfærgen (formodentlig 9.50) de knap 2 km ud til øen og tilbage fra Nekselø formodentlig16.10, se mere http://www.nexeloe.dk/

Øen er kun 3-4 km lang men med et utal af smalle og bratte stier, primært rundt langs kysten og midt langs øen. Men selv om øen ikke er stor, så kan man godt komme i tidsnød og blive forpustet inden for besøgets knap 6 timer. Tilbage på fastlandet kan dem der ikke er på mad holdet, godt nå en lille afstikker til Vesterlyng.

Søndag: den lille Rundtur på Asnæs, ca. 8 km

På vejen hjem lægger vi turen til Asnæs. Vi parkerer bilerne ved Asnæsgård, hvilket er et fint udgangspunkt for en rundtur langs stranden, dels på de øde og forblæste overdrev på spidsen af Asnæs, dels i bronzealderfolkets Vesterskov, hvor højene er bevaret og ligger tæt.

Søndag: den store Rundtur på Asnæs, ca. 15 km

Hvis man gerne vil se de berømte bronzealderhøje på Asnæs, så skal man udvide ovenstående tur med Forskov.

Hytte: Saltbækhytten, Saltbækvej 129, 4400 Kalundborg. Hytten er åben fra torsdag ca. kl. 18.00. Se mere om hytten http://www.esbernsnare.dk/saltbaek

Biler må ikke parkeres ved hytten men på den angivne parkeringsplads.

Mad: Bestyrelsen sørger for indkøb til aftensmad fredag og lørdag, samt kaffe og te til hele weekenden. Medbring selv de obligatoriske drikkevarer til hele weekenden.

Overnatning: Telt, shelter eller indendørs. Overnatning indendørs på 1. sal: Du skal selv medbringe liggeunderlag (hvis du da ikke er til et hårdt underlag), sovepose mv.

Medbring: Personligt udstyr inklusiv sovepose og inde sko, samt mad til hele turen (bortset fra aftensmad fredag og lørdag).

Pris: Enhedspris 250 kr. Betaling finder sted fredag og/eller lørdag aften.

Tilmelding: Se Rygsækken nr. 1 2018

 

Bestyrelsen

 

Sted

Område:
Sjælland

PB290034.JPG

Næste ture