Natur og Fjeld

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Turkalender Detaljer - Jyske Ås Vandrerute

EMAIL Udskriv

Turkalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Jyske Ås Vandrerute
Dato:
01.06.2018 - 03.06.2018
Hvor:
Jylland -
Kategori:
Telttur

Beskrivelse

Jyske Ås Vandrerute                                                                                               
En vandretur på højderyggen af Vendsyssel.

Jyske Ås er en lang randmoræne, som strækker sig næsten 40 km gennem det centrale/østlige Vendsysssel. I alt har åsen 39 bakketoppe med en højde på mere end 100 m over havet. Landskabet på langs ad åsen er meget varieret, dels med flere større skovarealer samt flere fredede åbne græsningsarealer med spredte småskove i det bakkede terræn samt også nogle dale og moser.
Gennem denne meget varierede strækning blev der i 80’erne (mens jeg var ung i Vendsyssel) indviet en mærket vandrerute, startende ved Østervrå i nord og sluttende ved Dronninglund Slot i syd. Vedligeholdelsen af ruten er dog gået lidt i glemmebogen. Det lader sig dog fint gøre at følge ruten, som det er min plan, at vi gør.
Bortset fra nogle få km i starten samt nogle få km i slutningen på asfalt, foregår hele turen i terrænet.

Program for turen:
Vi mødes fredag aften på Østervrå Primitive teltplads eller møder tidligt lørdag morgen.

Lørdag: Vi starter kl. 9.30 og følger den gamle rute syd ud af Østervrå og går gennem Nymølle Bæk fredningen, Lunken fredningen, Pajhede Skov, Fejborg Bakke fredningen og Slettingen fredningen og videre gennem Pilegårdsmølle Plantage og Allerup Bakker til Stenbakken shelterplads, hvor vi overnatter. Der er et par lidt specielle små shelters med skydelåger. Der kan teltes. Der er vand og lokumsskur på pladsen samt bålplads. Dagens etape er på ca. 22-23 km med knap 500 m opture og tilsvarende nedture undervejs (jvf. Viewranger). De første få km er ret flade – ellers er bakkerne jævnt fordelt på hele etapen.

Søndag: Vi fortsætter gennem Dronninglund Storskov, fortsat i bakket terræn. Et højdepunkt (overført) er den idylliske Sømosen, som ligger i den sydlige del af skoven. Til sidst ud af storskoven og igennem et fladere og mere åbent landskab med spredte småskove til det pompøse Dronninglund Slot fra ca. 1200, hvor turen slutter efter ca. 14 km med lidt mere moderate højdeudsving, ca. 250 m stigning og tilsvarende fald undervejs.

Få lidt mere forsmag på turen via dette link: http://jensesvandringer.dk/ture-i-danmark/jyske%20%C3%A5s%20vandrerute.html

Offentlig transport: Østervrå nås med busser fra hhv. Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Sæby.
Busserne fra Dronninglund mod hhv.  Ålborg og Brønderslev går lige forbi Dronninglund Slot adskillige gange hver dag. Søg forbindelse i www.rejseplanen.dk.

Mødested og -tid: Østervrå primitive teltplads lørdag kl. 9. Der kan teltes fra fredag aften.

Pris: Egen rejse og forplejning på turen. Medbring alt. Ingen indkøbsmuligheder undervejs.

Tilmelding og oplysninger: Se Rygsækken nr. 2 2018

Sted

Område:
Jylland

P1010085.JPG

Næste ture