Natur og Fjeld

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Turkalender Detaljer - Aktivitetsweekend ved Ho Bugt

EMAIL Udskriv

Turkalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Aktivitetsweekend ved Ho Bugt
Dato:
08.06.2018 - 10.06.2018
Hvor:
Jylland -
Kategori:
Telt/shelter

Beskrivelse

Aktivitetsweekend 8. - 10. juni

En introtur i friluftsliv - ved Ho Bugt

Årets aktivitets (intro-) tur går i år til Ho Bugt. De fleste vil sikkert synes at navnet lyder eksotisk (og bliver nysgerrig) men ved sikkert ikke hvor Ho Bugt ligger. Men i sydøstlig vandreafstand til den Sfinks forladte Esbjerg By (som Tom Kristensen sikkert ville kalde denne ”metropol”) og med en placering direkte ud til de nordlige kyster af Vadehavet, ja så håber bestyrelsen at NF(A)-ere vil strømme til dette sted - ikke bare for at opleve de vidtstrakte heder, klitplantagerne, de dunkle skovsøer, den største bestand af den sjældne blå ensian sommerfugl og med mulighed for at opleve et ”stænk” af perioden mellem de 2 sidste istider; men snarere for nye og også garvede medlemmer som brænder efter at blive beriget og videregive den nyeste viden og erfaringer ud i frilufts udstyr, grej og mad mmm.

Lejrpladsen ligger som en del af en stor landhave med alskens spændende bygninger, herunder adgang til multtoilet, toilet og brus med rindende varmt/koldt vand. Der er mulighed for at hente vand i hovedbygningen. Der er plads til et ubegrænset antal telte foruden et mindre shelter. Opsynsmanden (m/k) bor på pladsen.

Der er planlagt en række forskellige tilbud ud i friluftsliv og foreløbigt ser programmet således ud:

Fredag eftermiddag:

Klargøring og tørring af grønsager og kød på tørrenet.

Introduktion til ”Byg dit eget tørrenet”.

Introduktion til (TOPO) GPS Apps til smartphones, herunder installering af egnet software.

Lidt kort, kompas og GPS navigation Lidt natorientering – om ikke andet ud til teltene hvor det er rigtigt mørkt.

Vi råder også over et par kajakker hvis du har mod på at se kysten fra Vadehavet lige som der også er mulighed for at komme med på en guidet ridetur over ”stok og sten”.

Lørdag:

Vi planlægger ud fra udleveret 4 cm kort en tur til Marbæk Plantage hvor vi forsøger at finde egnede ruter til nogle af de mange idylliske skovsøer. Ved hjælp af Topo GPS skiftes vi til at guide turen i disse udstrakte og sine steder ufremkommelige klitplantager, på en sådan måde, at vi får set alt det der ser spændende ud på kortet.

Vel(?) tilbage på pladsen skal vi igen arbejde med tørring af grøntsager og kød. Vi tilbereder noget af det tørrede på mad på stormkøkken, herunder vigtigheden af at bruge egnede krydderier. Vi vil snart erfare at den selvlavede mad er både sundere, smager meget bedre, mætter bedre og er væsentlig billigere end de gængse frysetørrede kemikaliebomber.

I løbet af eftermiddagen vil vi arbejde med tænding af bål og hvordan man stabler bålet op, afhængigt af om bålet kun skal bruges til hygge eller der skal blive tilpas mange gløder, til at der kan laves en lækker grill ret.

Bålene skal også bruges til at opvarmning af sten som skal indgå ved tilberedningen af aftenens middag med grubemad.

Allehånde forslag og tilberedning af dessert og kage til aftenens festmiddag vil være velkomne.

Hvis kræfterne rækker til lidt natorientering er der gode muligheder her for.

Søndag:

Søndag morgen skal der ryddes op efter opsynsmandens (m/k) anvisninger.

Herefter planlægges en vandretur til Myrthue som skal indeholde følgende delmål: Find det højeste punkt i plantagen, find ud af hvorfor sandet – på bedste Saharavis – er så rødt, find ud af hvordan øerne dannes i Vadehavet, og til sidst skal du møde den – heldigvis – sjældne og giftige 8 radet ulvefod.

Svarene findes i ”Udsigten” på Myrtuegård.

Medbring:

Alt til en telttur inklusiv alle måltider bortset fra fredag og lørdag aften, hvor den står på event festmiddag, samt måske en sjat rødvin eller lignende. Gerne kompas og GPS. Der opkræves et gebyr på 150 kr/person til dækning af materialer til tørrestativ, grøntsager og kød til tørring el, brænde og event middag fredag og lørdag aften.

Tilmelding: Se Rygsækken nr. 3 2018

Mødested og fast lejrplads: Sjelborgvej 6710, 6710 Esbjerg V. Lejrpladsen er åben fra fredag eftermiddag eller lørdag morgen inden kl. 10.00.

Turarrangør: Bestyrelsen

Sted

Område:
Jylland

PB290020.JPG

Næste ture